dijous, 10 de juliol del 2008

La censura de l'època franquista perdura!

A la meva feina, una empresa que s'autoproclama de les capdavanteres en les tecnologies de la informació i que posa un BLOG a disposició dels seus treballadors per poder-hi opinar lliurement sobre tecnologia i qualsevol altre tema relacionat amb la feina, ha estat a punt de despenjar aquesta entrada que hi vaig fer abans d'ahir i que podreu llegir-hi a continuació, sobre el fred que patim per culpa de l'aire condicionat a l'oficina cada dia d'estiu, per l'únic motiu palpable que sembla que no és de la línia de pensament del nostre cap d'àrea!

Si, en el fons, la censura franquista era un tema de pa sucat amb oli! Això sí que és censura, enmig d'una societat que famfarroneja de llibertat d'expressió, i a la mínima que algú s'atreveix a opinar, ja se li tiren a sobre... au va home!

Bufanda a l’estiu i camiseta de tirants a l’hivern!
Com són les coses, oi? Sembla que ens trobem al món a l’inrevés… Però no! No hem pas anat més lluny de la realitat que es viu a cada estació de l’any a l’oficina de l’ASI. No sé si a les altres empreses això també passa, però a l’ASI la cosa, de vegades, és més que exagerada.10 de gener, ple hivern! La calefacció al màxim, que gairebé ens ofeguem de calor. Evidentment que, per anar pel carrer, a ple hivern, no vas amb poca roba, sinó més aviat abrigadet. Doncs quan arribes a treballar, ja t’ho pots treure tot si no et vols morir asfixiat de calor!
I a l’inrevés passa a ple juliol! 10 de juliol, ple estiu!
L’aire condicionat és tal que més d’un ja tenim una jaqueteta permanent desada al calaix del buc per posar-nos només d’arribar a l’oficina! Ho trobeu normal tot plegat? I després la gent s’estranya perquè et passis tot l’any refredat! Però és que no n’hi ha per menys, no ho creieu? Els canvis de temperatura de dins a fora són tan brutals, tant a l’estiu com a l’hivern, que els virus tenen porta oberta i via lliure per entrar i sortir, per fer i desfer a gust, sense que ningú els posi traves!
I ja ens poden anar avisant des de
l’ICAEN (Institut Català d’Energia), ja, que aquí ens és igual. Ens seguirem congelant a l’estiu i ens seguirem morint de calor a l’hivern.
O no? Potser hi ha alguna solució?Potser els nois de l’aire condicionat no ens miraran més malament cada vegada que intentem modificar un paràmetre de l’aparell d’aire sense haver-los-ho comunicat prèviament? Perquè, a veure, si ens morim de fred un dijous a la tarda, ens hem d’esperar fins dimarts al matí (treballen els dimarts i els dijous al matí) per tocar la temperatura? I mentrestant potser alguns ja hem enganxat una bona calipàndria!
Res, que no ha de ser només per estalviar energia que hauríem de
fer cas de l’ICAEN “Tu també pots col·laborar en l’estalvi energètic, ajustem els termòmetres!”, sinó per un tema de salut propi! O no?

I, en la següent entrada de blog, per més inri, us penjaré una altra entrada que he escrit aquest matí sobre una conferència molt interessant a la qual vaig assistir ahir, i que ja d'entrada m'han dit que de moment no me la publiquen, fins que no s'hagin calmat els ànims per tot el rebombori que ha causat l'anterior entrada meva... aquesta del fred, vaja!

Valoreu-ho vosaltres mateixos!

1 comentari:

Ada Guilà ha dit...

OSTIA QUE FORT! No t'ho publiquen? Al blog de la feina? Vaya tela!
Bueno doncs a la meva feina passa exactament al revés:

- A l'hivern FRED DE LA MORT, que em van sortir "sabañones" i tot.

- A l'estiu CALOR MORTAL, que vaig descalça i tot amb les cuixes ben suades i el clatell amb cabells enganxats!

El món està fatal!