dimarts, 14 d’octubre de 2008

Sant tornem-hi!

Aquest sant, "sant tornem-hi", no apareix al calendari. Almenys jo no l'hi he sabut veure mai. Tanmateix, cada any es fa ben palès a les nostres vides. Oi? Qui no coneix "sant tornem-hi"?

I és que després de les vacances arriba aquell moment en què tornem a emprendre activitats, rutines, feines, històries, actituds, etc., que havien quedat, per un període breu de temps, arraconades i que fan que enyorem, amb una nostàlgia més que evident, tot allò viscut durant l'estiu, lluny d'aquí i de la vida quotidiana.
Els somnis i els records dels bons moments, però, no se'ns esfumaran del cap tan fàcilment! I amb tot, trobarem l'energia per encarar de nou la rutina estressant de la vida de cada dia. Una rutina que fa mandra... però, oi?

De totes maneres, sempre ens quedarà el paisatge per refugiar-nos. Ara l'entorn ens ofereix uns colors, unes tonalitats, unes olors i unes sensacions úniques, intenses i suaus. Els grocs, ocres, taronges, verds foscos, marrons, grisos i rojos de les fulles dels arbres, movent-se suaument amb el vent de tardor, i l'escalforeta i el caliu d'una llar de foc o d'una taula amb la gent que t'estimes a la vora, i l'olor de castanyes torrades o de panellets ensucrats, fan que la tardor sigui, malgrat el pessimisme de molts, una estació de l'any preciosa.

Significa el pas previ a l'hivern, sí! Les fulles dels arbres cauen, sí! El dia s'escurça, sí! Però tornen les tradicions nadalenques, que són precioses! Tornen els dies de caliu familiar, que són entrenyables! Tornen les il·lusions dels infants, que són indescriptibles! Torna el fred, que comporta consegüentment una abraçada calorosa de qui ens estima, i és genial! Torna la dolçor de les postres més bones que mai s'hagin inventat (i que engreixen un munt, però bé... ;p), que són boníssimes! Moltes coses se'n van i d'altres tornen. Així són els cicles, així és la vida!

I malgrat que m'atabali la monotonia d'aquestes dates, m'encanten les diveses estacions de l'any! Cada una amb els seus matisos, cada una única i diferent! Cada una especial i incomparable! Quina és la vostra preferida? O us passa com a mi, no sabríeu quina escollir? ;)

PD: Per cert, algú sap quan canvien l'hora? Vaig ben perduda amb aquests temes... Gràcies!

Una calorosa abraçada de tardor per a tothom!